понедељак, 6. јул 2015.

Четничке вести са Грачаничке страже 06.07.2015.


На брани Ровни се притајили и чекају да се успава стража Грачаничка коју ревносно одржавају момци из Четничке омладине. Помоћ у даноноћном стражарењу код урушаване и потапане немањићке Светиње Грачанице нам углавном долази од момака из Четничке омладине који долазе из разних крајева Србије.
Оближње Ваљево срамно спава окорелим самодовољним сном. Поолиција која је са „марицом“ дошла да хапси нашег брата Јоцу недавно, није више долазила откако стражари више људи ноћу и дању. Данас немамо снимке стражара и дневних посетилаца, јер су нам кола на оправци а и техника је данас заказала. Народ пресуђује Светињи, ако буде упоран на делу, то је знак и Богу и људима да му је Светиња потребна а молитва искрена.

Један свештеник је причао како је 2008. био на поклоњењу Светињама Кијева, па је негде у граду видео један шатор разапет испред једне Цркве. У шатору је били 5-6 стражара који су чували Православну Цркву да им је не преотму украјинске унијате. Тај исти свештеник је посетио Светиње Кијева и после пет година (2013) и на своје пријатно запрепашћење затекао исти шатор и исте људе који стражаре поред исте Цркве која је још била у опасности. То је светао пример верника који се моле и добра дела чине докле год могу, јер веома је одговоран онај који зна и може добро чинити уколико свој талант занемарује. Помозите да покажемо и Богу и роду да нам Светиње чудотворне стварно требају.

За Слободу и Част Отаџбине!

Нема коментара:

Постави коментар